lördag 11 oktober 2014

Trädgårdsfärger #2 himmelsblå

 
Jag gillar ju inte att det blir höst och vinter, men det finns ljuspunkter i tillvaron och en av dom är Trädgårdsfärger hos Charlotta!
 
Himmelsblå
 
 
 
 
Här kommer mitt bidrag. Jag insåg att fick ta till vårblommor för att hitta himmelsblå! Men vårblommor är ju härligt och det är ju inte jättelångt tills vi är där igen.............
 
 
 

fredag 10 oktober 2014

Blommig fredag: sommarens projekt

Sommarens projekt - det var ju det att jag inte skulle ha några projekt utan bara njuta! Nåja, det gick faktiskt ganska bra men några riktigt små projekt smög sig in.....
 
 
Njuta alltså.....
  ...först njöt jag av alla vårblommor!
 

 Lite senare på våren så det ut så här och vips kom jag på det första lilla projektet.....
så numera är de gula och röda tulpanerna förpassade till "rufsrabatten" och det har planterats mer vitt och rosa i lökform.
 
 

I mitt lilla woodland är det numera täckt av grönt och lite blommor här och där. Här hände det inte så mycket i år. En fylld vitsippa kom dit, en smörboll och så fick jag vattna lite när det var som torrast!

Sen gillar jag mattor och det börjar arta sig. Har inte hänt mycket där heller - delat någon planta och satt där det varit lite tomt.
 

Som vanligt har jag njutit för fullt av min favoritblomma - vallmo! Nästa år blir det till att "stödköpa" lite fröer och slänga ut här och var. Blev inget insamlande av fröer i år.......

Lille Pigge kom som vanligt. Han har varit hos oss i några år nu (jag utgår från att det är samma i alla fall). Mysigt är det, men hundarna är väl mindre nöjda....

 Nu ett litet projekt igen........jag rensande och rensade bort en massa nävor, som hade invaderat en rabatt. Lite har jag kvar, men ska försöka hålla det i lagom mängd. Istället blev det planterat lite alunrot och de verkar trivas bra och täcker nu på höstkanten hela rabatten.


Solhattar (ja, jag vet att den gula är en solros!) gillar jag och nu har jag köpte lite fler "vanliga" vita och rosa och placerat ut så de syns dels från köksfönstret och utesittplasterna. För oj vilket liv det har varit runt solhattarna i år. Särskilt den vita har varit fylld med fjärilar.


 
Ja, en sommar har gått och ibland regnar det och då får man försöka njuta av det och nog är det fint med droppar på blad!
 
 
 
Fler projektbilder kan du se här.
 
 
 
 
Nästa års sommarprojekt blir för övrigt att riva vårt växthus, innan det trillar ned av sig självt..........trist förstås, men det betyder ju att något annat måste dit i stället.........har funderat på att göra en "italiensk hörna" i stället...
 
Om någon nu orkat titta sig igenom hela inlägget så önskar jag er en härlig helg. Glöm inte att njuta - löven ligger kvar ändå! Har man tur så blåser de iväg istället....
 

Tema fredag: oväntat

Oväntat! Den här lille svartmesen flög in i fönstret och landade lite groggy på marken. Jag tyckte han satt kvar länge och var lite rädd för att grannskapets katter eller mina hundar skulle nosa upp honom. Så maken skulle försiktigt "skrämma" honom så han flög iväg - men resultatet blev lite oväntat. Han hoppade upp i makens hand och satt där en lång stund och vilade innan han flög iväg. Slutet gott, allting gott!
 


Kan ju inte låta bli att slänga in en bild till - satt i Brighton i somras och var törstig och titta vad jag fick av servitrisen!
 
Fler bilder finns det här.

onsdag 8 oktober 2014

Det trodde jag aldrig jag skulle få uppleva..........

Jag har ju turen att ibland få följa med min make på lite "jobbrelaterade" utflykter. Så även i helgen när vi var i Stockholm med ett annat företag i lastbilsbranschen.....
 
På väg upp till Stockholm så stannade vi i Södertälje. Där skulle "gubbarna" gå på fabriksvisning och vad fick då vi medföljande göra...............jo, åka till deras testbana och köra lastbilar!!! Det var allt en himla tur att vi inte visste detta från början, för då hade jag nog fegat ut, men NU minsann så körde jag - en fullastad 24 m långtradare och en 16 m trailer med manuell växel. Inte var det något platt och rak bana heller utan kurvig och backig. Så kul det var och det gick jättebra ( vi hade ju inga möten ;) ). Nej, det trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva!!
 
 Här har vi ekipagen som "lilla jag" körde!

Väl i Stockholm så var vi på Golden Hits på fredagskvällen. Jättetrevlig underhållning och god mat.

Lördagen var fri till egna aktiviteter och vi är ju inte mycket för att springa i affären utan gick en promenad till Djurgården där vi besökt ABBA-museet! Vilken lycka för ett ABBA-freak som jag. När jag var liten var de mina idoler. Agneta är ju från samma stad och ibland hände det att man såg henne och Björn här. Dessutom så jag ABBA uppträda i en folkpark i närheten innan de blev ABBA. Jag kan precis beskriva Agneta hade på sig, så snygg ensemble i ljusblått och med höga stövlar. Jag var väl 7-8 år när vi såg den konserten. Nån riktig scen fanns inte på folkparken utan de stod på ett lastbilsflak.......det blev lite skillnad för dem längre fram!



På lördagskvällen var det dags för mer underhållning. Denna gång var det Orup som gällde och hans nya krogshow på Hamburger Börs. Nu hör ju till saken att jag gillar Orups låtar rätt mycket så det är klart att jag var nöjd! Fast även maken tyckte det var helt ok.....

Det är kul med lite sådana här utflykter, man lever på det ett tag!


 
Avslutar med en liten höstbild från trädgården. Katsura-trädet och en vingad benved. Benveden köpte jag när en av sönerna gick sin trädgårdsutbildning och jag förhörde honom på latinska namn...vingad benved, Euonymus alatus. (Kommer du ihåg Jonatan?)
Samma son håller för närvarande på med att ta körkort för lastbil (redan fixat ) och långtradare......han har många strängar på sin lyra ;) 
 

tisdag 7 oktober 2014

Tisdagstema: magisk

 
Magisk - jag kunde inte låta bli, att använda mig av några bilder från ett av sommarens utflyktsmål - Harry Potter-museet en bit utanför London. Snacka om magiskt! Jag har fyra barn och äldste sonen fick den första boken sen var han fast...........och vi andra också ;)
 
Till vänster den gigantiska modellen av Hogwarts som användes vid filmandet och till höger är lådor med trollstavar! Enligt guiden är det verkligen handgjorda trollstavar i alla paket.....
 
 
Fler bidrag finns det här.