lördag 5 december 2009

Adventskalender:5 december

Dags för 5:e luckan..........igår bakades årets pepparkakor av maken och småkillarna. Jag hade gjort degen i förväg, men baka fick dom göra. Jag känner av min onda rygg när jag bakar :-(

Ont i armen har jag idag efter vaccinationen men blir det inte värre än så här så var det värt det! För övrigt tänkte jag rätt - igen................jag gick dit 40 minuter innan utsatt tid och jag var klar innan det utsatt tid också. Dessutom fick jag ju köa inne bara en sån sak!!

Klicka på bilden och kika in hos Marie. Nu ska jag till jobbet och jag vet vad som väntar i julhandeln........

Musikfoto: ej svensk eller engelsk

Får väl se om det blir godkänt denna vecka....................jag har en svensk grupp..........fast dom sjunger på spanska!

Ganska kända är dom och låten är en barndomsfavorit på vilket språk den än sjungs på. Dessutom är gruppen mina stora idoler "från förr"...........Tror nog ni känner igen låten...........den handlar om krig och kärlek därav min bild. En bild på en tanks, men det är kärlek i bilden för numera är denna gamla militärbas i Slovenien ett museum!


Fler musikaliska bidrag finns det här!

Själv ska jag snart åka till jobbet och göra mitt för julhandeln, med min onda nyvaccinerade arm...............men som tur är har jag inte fått någon feber, åtminstone inte ännu. (Maken blev rätt dålig, fast det gick ju över kvickt)

fredag 4 december 2009

Adventskalender:4 december

Tänk att vi fick tag i årets glögg! Det var länge sen...................vi brukar få smaka på "årets" fast året efter om ni förstår hur jag menar.
Glögg är gott och värmer i vinterkylan! Mysigt att sitta framför brasan med lite tända ljus och en mugg med glögg och kanske lite godis eller en pepparkaka! Vardagsmys mitt i veckan i december. Ha en fin helg! Klicka på bilden nedan och kika in hos Marie.........


Fredagsfärger: gredelin och blå

Gredelin och blå, ja de har jag rätt mycket av i trädgården på sommaren..............gredelin är väl mer känt som lila kanske ;-)

Liten men naggande god får man väl säga om den här bilden..........var ju tvungen att klippa bort lite rosa!

Hoppas ni får en trevlig helg och ta det lugnt i julstressen. Det blir jul ändå..........

Kika in här och kolla på bilder i stället

torsdag 3 december 2009

ABC-tema runda 2: bokstaven K

Mitt K det blir till att börja med KROATIEN...........ett fantastiskt vackert semesterland. Himlen var blå för det mesta, härligt varmt, god mat, fint vatten och vacker miljö........
Inte blev det sämre av att vi hade denna takterass på "vår" lägenhet, med underbar fri utsikt över havet och gamla stan i Zadar!

Mycket av livet kretsar kring havet och båtarna och vi är riktigt sugna på att hyra in oss på någon båt och båtluffa.............men det är lite dyrt..........åtminstone om alla barnen ska med:-)


Kroatien har en vacker skärgård, med en väldigt annorlunda natur.

Vi besökte också två nationalparket i Kroatien. Den första heter Kornati och är mest känt för sina branta klippor som störtar ner i havet. Utanför här är det öppet hav.

I nationalparken finns också en insjö som kallas Silver lake och är riktigt varm. Alltså svalkar det inte alls när man badar där, men det var en härlig upplevelse.
Den andra nationalparken vi besökte heter Krka och är känt för sina vattenfall, där man också kan bada. Man gick på träbroar över små bäckar och genom en frodig skog, full med djurliv och vackra växter .......

.....för att sedan mötas av en fantastisk syn............

......och kunna svalka sig i det härliga vattnet. Bottnen var inte helt lätt att gå på, men hur ofta har man chansen att bada på ett sånt här ställe??!
Så det var dagens turisttips från mig! Åk dit om ni har möjlighet. Ha en fin vecka!






Adventskalender:3 december

Äntligen funkar mitt bredband igen.............har varit struligt sen igår. Det känns lite konstigt att inte kunna blogga och kika på sina mail och så...........lyxproblem!

Dags för 3:e december..............nybakade lussekatter. I år fick jag baka själv, annars har jag många, många år haft hjälp. När storgrabbarna var små så skulle det vara lusse-dinosaurier.......men nuförtiden blir det bara gamla vanliga lussekatter. Inte ens Ester ville hjälpa till i går.......hon löper så hon är inte på humör. Annars sitter hon ju troget vid min sida när jag bakar och lagar mat.




Ha en fin kväll!

onsdag 2 december 2009

Äntligen blev det kallt............

och härligt frostigt! Vi väntade tills solen kom upp en bit och så gick vi ut Ester och jag. Det var så krispigt och härligt att trampa på alla frusna höstlöv.

Visst ser det nästan ut som grottmålningar på stammen? Det var nästan som om
någon hade varit ute och sprejat naturen med glitterspray. Så fort solens strålar nådde fram så glittrade det så fint! Det är lite svårt att få det att fastna på bild, men lite glitter är det ju i bilden ovan.

Ester favoritgräs hade också en härlig rimfrost. Det ser nästan ut som piprensare!
När vi kom hem så bakade jag lussekatter, men oj vad det var jobbigt för ryggen. Det märks att den inte är helt okey ännu.........

Så här ser Huskvarna-bergets korrespondenter ut när solen skiner................det var allt för idag! Glöm inte att det är skidskytte på TV kl 17.00. En högtidsstund för en sportfåne som jag!




Adventskalender: 2 december

Dags för lucka 2...............jag har valt en bild på min lilla stad i fiberoptik! Fiberoptikpynt kan nog dela upp folk i två läger.............antingen så älskar man det eller också så hatar man det!
Själv älskar jag det - i lagom dos! Så det enda jag har är denna lilla stad med en tåg som går runt. Man kan skymta det i den vänstra tunneln!

Inatt har det varit -9 grader hos mig. Så vackert och rimfrostigt ute och nu ska jag strax gå ut med Ester. Vi har bara väntat på att solen ska börja skina och nu kan jag skymta det härliga solljuset. Klicka gärna på bilden nedanför och kika in hos Marie


Idag ska det bakas lussekatter...........

Ordlös onsdag - spår


Fler ordlösa bilder finns hos Akson

tisdag 1 december 2009

Glasyr och lite gnäll.......

Ett litet, yttepyttigt snöfall gjorde sitt bästa för att få upp julstämningen i skogen idag. Som lite glasyr på naturen...........


Nu ska jag gnälla lite..............igår tränade sonen handboll. Efteråt pratade jag lite med hans tränare om "ditt och datt". De ska sälja några slags lotter, men det var inget tvång att sälja. Tränaren berättade att det är ca 350 barn som tränar i klubben och av dom hade bara ca 150 betalt träningsavgiften så alla pengar behövdes verkligen.
Men snälla nån...........hur kan man som förälder bara strunta i att betala. Jag förstår att vissa kan ha det tufft i dessa tider med arbetslöshet och så, men inte gäller det alla de 200 som inte har betalt?!

Jag ska vara ärlig och säga att jag också reagerade lite på avgiften som var 800:- för hela säsongen. Men den enda utrustning som behövs är ju vanligt jympakläder och skor och det har man ju ändå. Dessutom om man slår ut summan på hela säsongen, de tränar 2ggr/vecka, så blir det ju inte så dyrt.


Ledarna ställer ju upp gratis och offrar sina fritid både till träningar och matcher. Kan inte föräldrarna då se till att man betalar denna träningsavgift. Man får väl helt enkelt drar ned lite på nåt annat..............jag menar tänk bara på hur mycket snacks, godis och dricka som en normal barnfamilj köper!
Jag har absolut full förståelse till om man inte har råd, men samtidigt så i vårt hus är det bara en person som jobbar heltid. Jag jobbar 12%......Mycket handlar ju bara om hur man prioriterar eller hur?! Man behöver kanske inte köpa jympaskor för en tusenlapp, eller märkesjeans och sånt..........
Nej, jag tycker bara det är synd om alla som ställer upp för att våra barn ska få träna. Det minsta man kan göra är väl att se till att de har råd att hyra hallen nästa år också............

Så, nu har jag fått gnälla lite......................känns bättre! Nu ska jag ta och skriva handlingslista, lussekatter och pepparkakor ska bakas denna vecka. Sen är visst fågelmaten slut ute och det går ju inte.........Ha en bra eftermiddag!

Adventskalender: 1 december

Gissa om mina barn blev förvånade i morse...................I alla år har min mamma och pappa fixat paket till julkalendern. Fram till att de fyllt 10 år. De har fått öppna paket varannan dag och på vissa speciella dagar har det funnits två paket. Lagom till att de stora grabbarna hade "slut på kalendern-åldern" inne så gick turen över till små-killarna. Men nu fyllde ju lill-killen 10 år i år......
Så till förvåningen.............jag köpte dajm-karameller och hängde två på varje dag i stället för paket! Det var uppskattat!

Marie har en adventskalender och det är bara att hänga på.

Tisdagstema: Spegling

Här ser man tydligt att vi har treglasfönster........................en dagsfärsk spegling från köksfönstret!


Fler speglingar finns det här.

måndag 30 november 2009

Nu är jag med på banan igen........

....när det gäller julförberedelserna. Det första julklapparna har slagits in. Pappret är "årets julpapper" i butiken där jag jobbar (Clas Ohlson alltså). Det märker man när man sitter i kassan....."alla" köper detta! Så även jag alltså. För övrigt är väl "årets julklapp" -spikmattan- ett bra val. För det köptes massor av sådana i helgen............det såg jag också i kassan ;-)

Har julpyntat lite ute också.........det är mysigt med lite ljusslingor. Den här slingan består av LED-lampor, som finns i varmvitt också. Blir ju ett litet behagligare sken av dom. LED-lampor är hållbara och drar lite energi...........ännu ett plus!
Nu varnas det visst för kyligare väder och halka. Halkan är ju inte så kul, men man får ta det onda med det goda. För visst vore det skönt med lite vinterväder nu!
I veckan skulle det bli vår tur att vaccineras, men det verkar vara slut på vaccinet igen. Kanske kommer det på fredag. Nu är det huxflux bara jag som ska ta spruta för de andra tog i lördags. Efter förra veckans kaos (slut på vaccinet) så hölls det öppet i lördags och det blev ingen kö alls utan de gick ut i radio och i högtalarna på "det stora köpcentret" att alla var välkomna. Så maken och barnen fixade det. De öppnade till och med när C kom med lill-killen, som hade haft handbollsmatch och inte hunnit innat stängningsdags.........ibland blir man glatt överraskad av landstinget;-)

Nej, nu ska jag laga mat och sedan är jag "taxi-mamma" till handbollsträningen.
Ha en fin kväll!


Måndagstema: tradition/tradisjon


Måndagstema denna vecka är tradition och det finns väl inte mycket som det finns så mycket traditioner kring som julen.......

Det är tradition hos oss att allt är pyntat och klart innan första advent och de här tomtarna har jag förälskat mig i!

Julljus ska det förstås vara i nästan varje fönster! Den här fina julkulan med lyse i fick jag i julklapp förra året av en av små-killarna. Den har också blivit en favorit.


Vi har i alla år farit runt på julafton, först till makens familj och sen till min...........Men i mer än 10 år så har vi infört en "egen julafton" på juldagen. Bara maken, barnen och jag. Så vi tar inte med oss våra julklappar till de andra ställena utan sparar allt till dagen efter...........Här är förra årets jultomte och han är misstänkt lik lill-killen detta året också...............fast det kan det ju inte vara för han var ju och lekte med sin kusin ;-)
Ha en bra vecka alla bloggvänner!